Veel mensen zijn bezig met het milieu. Dat is mooi! Wat is goed en wat niet, waar kunnen we dingen verbeteren of veranderen?
Dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling. We hebben maar één planeet en daar mogen we zuinig mee zijn!

Lucht en Latex

Wij krijgen regelmatig vragen over onze ballonnen. Veel mensen denken dat ballonnen van plastic zijn gemaakt..
Dat is gelukkig niet zo. Wij werken alleen met lucht en latex.
Latex ballonnen zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal; ze zijn zelfs biologisch afbreekbaar. Het is wel zo dat dit afbreken vrij lang kan duren. Een ballon in de natuur breekt net zo langzaam af als een eikenblad. Waarom wij geen ballonnen in de natuur willen, is omdat we helemaal geen zwerfafval willen.. Afval hoort in de prullenbak!
Laat daarom nooit ballonnen op! Wij doen niet aan ballonoplatingen en proberen ook zo veel mogelijk bewustzijn te creëren rondom dit onderwerp. Ook geen wensballonnen (die zijn niet van latex) oplaten, alles wat je loslaat in de natuur komt naar beneden en wordt uiteindelijk zwerfafval.

Ballonnen zijn dus helemaal niet slecht voor het milieu, mensen die rommel in de natuur achterlaten wel!
Zolang je na afloop van je feestje, of als jouw ballondier na een paar weken leeg gelopen is, de ballonnen gewoon opruimt, is er niets aan de hand.

Wij maken soms mee dat mensen geen Ballonartiest op hun feest willen, want volgens hen zijn ballonnen “slecht voor het milieu..” Vervolgens mogen er wel glitter tattoos gezet worden (met plastic sjablonen) en hangen er op het feest plastic wegwerpslingers.. Dat is nogal dubbel en vooral jammer natuurlijk. Want de intentie is goed, maar je bereikt je doel er niet mee.
Wij houden van de natuur en houden rekening met ons milieu. Op ons hoofdkwartier eten we volledig plantaardig en we gaan zorgvuldig om met onze omgeving.

We hopen dat de misverstanden over ballonnen tot het verleden gaan behoren. Latex is rubber en dus biologisch afbreekbaar materiaal!

Heb je vragen of wil je meer weten?
We horen graag van je!

Vrolijke groetjes van Sandra & Marjolein

 

POPUP MET HOND

You have Successfully Subscribed!

Hulp nodig? Vraag het ons..